Ploegleider BHV

Ben je een ervaren BHV’er en klaar voor de volgende stap in jouw ontwikkeling? Met onze Ploegleider BHV cursus til je je vaardigheden naar een hoger niveau en leer je effectief een BHV-team aan te sturen in noodsituaties. Deze cursus is perfect voor BHV’ers die hun leiderschapskwaliteiten willen verbeteren en zich willen ontwikkelen tot een betrouwbare ploegleider.

Waarom de Ploegleider BHV cursus volgen?

Als BHV’er heb je al kennis van Eerste Hulp, brandbestrijding en evacuatie. Maar als ploegleider ben je verantwoordelijk voor het coördineren van deze acties binnen het BHV-team. Onze Ploegleider BHV cursus geeft je de tools en technieken die je nodig hebt om leiding te geven in kritieke situaties en zorgt ervoor dat je team effectief handelt in tijden van nood.

Leiderschapsvaardigheden voor noodsituaties

Tijdens de cursus krijg je diepgaande training in leiderschapsvaardigheden, zodat je:

  • Beslissingen onder druk kunt nemen.
  • Effectief kunt communiceren met je BHV-team, medewerkers en externe hulpdiensten.
  • Rust en controle kunt bewaren in stressvolle omstandigheden. Je leert om verantwoordelijkheid te nemen en een actieplan op te stellen dat zorgt voor de veiligheid van alle betrokkenen.

Coördinatie van noodsituaties

Een belangrijk onderdeel van de cursus is het coördineren van noodsituaties. Dit omvat het snel en effectief reageren op incidenten zoals:

  • Brand
  • Ongevallen op de werkplek
  • Medische noodsituaties
  • Evacuaties

Als ploegleider BHV leer je hoe je het BHV-team aanstuurt, zorgt voor een goede verdeling van taken en de veiligheid van alle medewerkers garandeert.

Effectieve communicatie en samenwerking

Een goede ploegleider is in staat om helder te communiceren en samen te werken met anderen. De cursus richt zich daarom ook op:

  • Duidelijke communicatie met teamleden en andere werknemers.
  • Samenwerking met hulpdiensten.

De nadruk ligt op een gecoördineerde aanpak waarbij alle teamleden weten wat van hen verwacht wordt en snel kunnen handelen.

Theorie en Praktijk: De perfecte combinatie

Onze Ploegleider BHV cursus bestaat uit zowel theoretische lessen als praktijkoefeningen. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen leert wat je moet doen, maar ook hoe je dit in de praktijk toepast.

Je oefent met:

  • Het evalueren van een noodsituatie.
  • Het opstellen van een actieplan.
  • Het nemen van de juiste maatregelen om de situatie onder controle te krijgen.

Deze praktijkgerichte aanpak zorgt ervoor dat je met zelfvertrouwen je ploegleidersrol kunt vervullen.

Bewijs van deelname of NIKTA Certificaat

Na het succesvol afronden van de cursus heb je de keuze tussen twee opties:

  1. Bewijs van deelname: Voor cursisten die willen aantonen dat ze actief hebben deelgenomen aan de cursusactiviteiten. Dit is een goede optie als je werkgever of branche geen certificering vereist.
  2. NIKTA certificaat: Voor een officieel erkend certificaat dat je kennis en vaardigheden bevestigt. Dit is vaak een vereiste binnen specifieke sectoren en heeft een geldigheid van 1 jaar. Het NIKTA certificaat kost €20,- extra.

We adviseren deelnemers om te overleggen met hun werkgever of brancheorganisatie om te bepalen welke optie het meest geschikt is voor hun situatie.

Cursusdetails:

  • Prijs: vanaf €194,- excl. BTW per persoon.
  • Duur: 8 uur (praktijkdag).
  • Certificaat: Keuze uit NIKTA-certificaat (€20,-).
  • Geldigheid: NIKTA-certificaat is 1 jaar geldig.
  • Incompany training: Vanaf 6 personen kunnen we de cursus organiseren op jouw locatie.

Organiseer een Incompany BHV Ploegleider cursus

Wil je de BHV-vaardigheden van je team versterken? Bij DIZA Opleidingen bieden we ook incompany BHV Ploegleider trainingen aan voor bedrijven en organisaties. Deze praktijkgerichte cursus kan op locatie gegeven worden en aangepast worden aan de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Schrijf je vandaag nog in!

Neem de volgende stap in jouw BHV-carrière en meld je aan voor de Ploegleider BHV cursus bij DIZA Opleidingen. Leer hoe je een team effectief leidt tijdens noodsituaties.

Heb je een snelle vraag? Stuur ons een WhatsApp-bericht via het onderstaande telefoonnummer en we helpen je graag verder!

Informatie aanvragen of inschrijven

Wil je meer informatie of inschrijven voor de Ploegleider BHV? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.