Ploegleider BHV

Ben je een ervaren BHV’er en wil je jouw vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Dan is onze Ploegleider BHV cursus de perfecte volgende stap voor jou!

Als BHV’er heb je al ervaring opgedaan in het verlenen van Eerste Hulp, het bestrijden van brand en het evacueren van personen bij noodsituaties. Met onze BHV ploegleider cursus krijg je de kans om je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen en te leren hoe je een BHV-team effectief kunt coördineren en leiden.

De BHV ploegleider cursus is gericht op het opleiden van medewerkers tot leidinggevenden binnen de bedrijfshulpverlening (BHV). Tijdens deze cursus doen deelnemers de nodige kennis en vaardigheden op om effectief leiding te geven aan het BHV-team in noodsituaties op de werkplek.

Tijdens de Ploegleider BHV cursus komen de volgende onderdelen aanbod:

Leiderschapsvaardigheden: Ze ontwikkelen leiderschapsvaardigheden die essentieel zijn voor het coördineren en leiden van het BHV-team tijdens noodsituaties. Zoals het nemen van beslissingen onder druk, het effectief communiceren met teamleden en het behouden van kalmte en controle in stressvolle situaties.

Coördinatie van noodsituaties: Ze worden getraind in het coördineren van noodsituaties, zoals brand, ongevallen, medische noodgevallen en evacuaties. Ze leren hoe ze snel en effectief kunnen reageren op noodsituaties, het BHV-team kunnen aansturen en de veiligheid van alle betrokkenen kunnen waarborgen.

Communicatie en samenwerking: Ze ontwikkelen communicatie- en samenwerkingsvaardigheden die cruciaal zijn voor het effectief leiden van een BHV-team. Ze leren hoe ze duidelijk en doeltreffend kunnen communiceren met teamleden, andere werknemers en hulpdiensten om een georganiseerde en gecoördineerde reactie op noodsituaties te garanderen.

De cursus omvat zowel theoretische instructie als praktische oefeningen, zodat deelnemers vertrouwd raken met alle aspecten van hun rol als ploegleider. Ze leren hoe ze een noodsituatie moeten evalueren, een actieplan moeten opstellen en de juiste maatregelen moeten nemen om de situatie onder controle te krijgen.

Na het voltooien van de cursus zijn deelnemers goed voorbereid om als ploegleider op te treden tijdens noodsituaties op de werkplek. Ze beschikken over de nodige kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen om snel en effectief te handelen, waardoor de veiligheid en het welzijn van alle medewerkers kunnen worden gewaarborgd.

Aan cursisten die de training hebben bijgewoond en actief hebben deelgenomen aan de cursusactiviteiten wordt een bewijs van deelname verstrekt. Dit bewijs bevestigt dat de cursist heeft deelgenomen aan de training.

Prijs: vanaf     excl. BTW per persoon
Duur: 8 uur (praktijkdag)
Certificaat: NIKTA (€20,-)
Geldigheid: 1 jaar

Vanaf 6 personen is het mogelijk om een incompany BHV ploegleider cursus (praktijkdag) te organiseren op jouw locatie.

Bij DIZA Opleidingen bieden we onze cursisten de keuze tussen een bewijs van deelname en een NIKTA-certificaat, afhankelijk van hun behoeften en vereisten.

Het is belangrijk op te merken dat de keuze tussen een bewijs van deelname en een NIKTA-certificaat kan variëren afhankelijk van de specifieke vereisten van de cursist, werkgever of branche. We adviseren cursisten om de vereisten van hun werkgever of brancheorganisatie te raadplegen alvorens een keuze te maken tussen de twee opties.

Heb je een (snelle) vraag? Stuur ons een WhatsApp berichtje via onderstaand telefoonnummer!

Informatie aanvragen of inschrijven

Wil je meer informatie of inschrijven voor de Ploegleider BHV? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.